22 dec. 2011

Tehnici mentale

pentru sanatatea ta
       Omul are resurse pentru a atinge obiectivele propuse, ii lipseste doar starea de spirit in care sa le activeze. Odata refacuta relatia cu sine insusi, omul intrevede posibilitatea revenirii la matricea initiala perfecta cu care s-a nascut. Capacitatea de refacere a organismului este nelimitata, asemenea unei retele neuronale, iar relatia individului cu universul este identica cu cea a unei picaturi de apa din ocean. Perceptia valorii personale este legata de nevoia de iubire si cea de validare si aduce cresterea stimei de sine. Atata timp cat le asteptam din exterior si nu valorificam resursele interioare apare boala si neputinta; transferam puterea celorlalti, suntem legati de ei si de cele mai multe ori ducem in spate poverile altora. Pentru a ajunge din nou in echilibru, individul renunta la beneficiile pe care i le aduce supararea, furia, boala si pune in loc iubire, lumina, daruire.
       Se pare ca omul antic a avut capacitati pe care le-a pierdut pe drumul devenirii sale, cumva, invers proportional cu dezvoltarea vietii, a societatii, a stiintei, medicinei, a cunoasterii la care a ajuns omul modern.
       De aceea, pentru o stare normala de sanatate si pentru a-si manifesta abilitatile naturale sau dobandite, fiinta umana are de lucrat asupra dezvoltarii personale, asupra dezvoltarii acelei parti a mintii care este “adormita” si pentru un bun management al stresului.
       Evolutia cunoasterii a implicat specialisti din diferite domenii.
    Jose Silva a descoperit aspecte care astazi au fost in sfarsit confirmate de cercetarile conventionale de laborator. Fiind un cercetator autodidact, explorarile in domeniul vindecarii bolilor nu au fost supuse limitarilor pe care le impun practicile conventionale ale cercetarii stiintifice. A creat Metoda Silva.
       Robert B. Stone, doctor in filozofie, e membru al Academiei de Stiinte din New York si al MENSA, este lector pentru metoda Silva; 
       Carl Simonton, doctor in medicina, oncolog la Baza Aeriana Travis din California, a adaptat o parte din metoda Silva pentru tratarea pacientilor sai bolnavi de cancer si a elaborat sistemul de vindecare pe care il aplica in prezent - metoda Simonton.
       Dean Ornish, doctor in medicina, a dezvoltat, in timpul activitatii sale clinice de la Harvard Medical School, metode de relaxare si vizualizare pentru pacientii cu boli de inima, pe care, combinandu-le cu o dieta si cu exercitii fizice intr-un studiu stiintific controlat, care au inregistrat o diminuare sau eliminare completa a durerilor pectorale.
       Institute of Noetic Sciences (Institutul de Stiinte Noetice), infiintat in 1973 de astronautul Edgar Mitchell orientat pe tema „largirii cunoasterii naturii si potentialului mintii si constiintei umane, precum si aplicarii acestei cunoasteri in vederea imbunatatirii sanatatii oamenilor si a calitatii vietii pe planeta ", arata ca urmatoarele concepte sunt in general acceptate in cercurile medicale:  
       Fiinta umana are capacitatea de a-si controla procesele fiziologice intr-un grad suficient de mare pentru a produce efecte vizibile si:

“1. Vindecarea implica intotdeauna atat mintea si trupul, cat si ceea ce multi numesc spirit.

2. Emotiile negative pot avea efecte psihofiziologice adverse.

3. Emotiile pozitive pot avea efecte psihofiziologice benefice.

4. Mintea are multe cai de contact cu procesele care se desfasoara in corp, iar unele dintre acestea pot „inclina balanta" catre vindecare“.
       Concluzia specialistilor este ca in mod constient se poate dirija fiziologia corpului pentru a corecta devierile de la normal, pentru a rezolva probleme de sanatate, se pot imbunatati performante fizice si intelectuale, chiar sa un sistem imunitar eficient si un nivel ridicat de energie.
       Mai mult de atat, fiinta umana poate actiona si asupra alteia, benefic, chiar daca ea se gaseste la distanta.
       Imi trece acum prin minte o intrebare... oare i s-a redus aceasta abilitate omului tocmai pentru ca a fost utilizata in mod negativ, impotriva lui insusi sau impotriva altora?
      Partea intunecata a acestei abilitati a omului este aceea de a-si programa singur boli, limite, necazuri.
        Unele directe: “daca iesi afara dezbracat o sa racesti?” - profetia este o instructiune, o programare.
        Daca altii se imbolnavesc iar cineva se gandeste cum ar fi daca n-ar mai fi sanatos, ingrijorarea inseamna planificare, introducere in matrice a bolii.

Programarea negativa aduce nefericire, esecuri si boli.

Programarea pozitiva atrage fericire, succes si sanatate.

       Pentru stergerea vechii programari este necesar lucru individual, autocontrol, o reprogramare si anihilare pe termen lung a vechilor elemente: ganduri toxice, comportamente, etc.
       Persoanele care tin un regim alimentar, cand renunta la acesta si revin la vechiul mod programat de hranire, isi recapata kilogramele pierdute sau revin la starea de sanatate avuta anterior datorita abuzului sau alimentatiei gresite. Ei au nevoie sa-si reprogrameze obiceiurile alimentare.
        Programarea negativa, care produce imbolnavirea, poate fi oprita si anihilata printr-o programare noua, pozitiva.
       Acest lucru insa se face intr-o stare de relaxare si calm, in care creierul transmite organismului semnalele corespunzatoare, cu eficienta maxima.
      Se cunosc la ora actuala mai multe benzi de frecvente pentru undele cerebrale: delta (0, 5-4 Hz), theta (4-8 Hz), alpha (8-12 Hz), beta (12-16 Hz), beta inalte (16-32 Hz), complexul K (33-35 Hz), gamma (peste 40 Hz) etc.
      Nivelul de constiinta propice pentru reprogramare este starea alpha, cand mintea este intr-o stare relaxata, de somnolenta si undele cerebrale au o frecventa de circa doua ori mai mica decat undele din timpul starii de veghe (nivel beta). Somnul usor duce creierul in starea theta iar somnul cel mai profund corespunde nivelului delta.
       Cercetatorii au observat ca, in timp ce creierul se afla la nivelul alpha, corpul trece prin stari benefice. Sistemele si organele obosite se revitalizeaza. Tensiunea sangvina se normalizeaza. Pulsul se stabilizeaza.
       In acesta stare subiectul cercetarii capata control asupra functiilor corpului, asupra obiceiurilor, preiau probleme grele pe care le rezolva usor.
       Creierul este programat incepand de la nastere pentru activitati pe care le facem curent (imbracat, spalat, etc.). Apare atunci intrebarea, cum ar fi sa se adauge cateva programari suplimentare, benefice: a adormi cand vreti, a scapa de dureri, a renunta la fumat, a memora, a slabi, a invata cu usurinta, a corecta unele probleme ale organismului, etc?
        Primul pas este relaxarea, iar pentru aceasta exista tehnici care se pot invata, dar este vorba de o relaxare activa, destinata unei perioade de lucru cu sine insusi. In aceasta starese incepe reprogramarea cu formule de genul “din zi in zi ma simt din ce in ce mai bine”, sau formulari mai precise, referitoare la obiectivul pe care il are fiecare.
       Organismul uman are si stie tot pentru autovindecare. Omul insa il deturneaza, prin stari de ingrijorare, teama, frica, ura, prin comportamente agresive (verbal sau fizic), prin limitari impuse de el insusi sau de altii, prin atitudini incorecte invatate.
       Indiferent care metoda se foloseste pentru atingerea obiectivelor, starea in care se aplica aceasta este cea in care se atinge nivelul alpha, creierul nu mai percepe senzatiile fizice si se indreapta spre lumea interioara, intr-o stare constienta, in care comunicarea cu intregul numit fiinta umana este deschisa si activa.
       Pentru a beneficia de capacitatile corpului uman, mai intai este necesara o observare atenta si obiectiva, identificarea obiectivelor, gasirea unei formulari clare si concise, vorba proverbului romanesc, “ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se intample” si crearea cadrului optim de accesare a starii alpha, in care dialogarea cu celulele noastre este posibila.


(Articol publicat de Demetra Cucueanu pe siteul Romedic , 05.12.2011)

Niciun comentariu:

Translate

Translator