Sa dezvoltam inteligenta emotionala a copilului



Metode simple de dezvoltare a inteligentei emotionale la copii
prin conversatie, modelare si joc



Un copil cu inteligenta emotionala ridicata se adapteaza usor intr-un colectiv de copii, se comporta adecvat si este apreciat si respectat. Pentru dezvoltarea emotionala normala, copilul are nevoie de siguranta, sentiment care se creeaza prin iubire, incurajare si grija.

Un copil rau nu este fericit - a capatat un comportament dificil datorita unor experiente neplacute de viata si este responsabilitatea parintelui de a-i fi alaturi, de a-l sustine si de a-l invata cum sa se descurce in problemele legate de relatiile interumane.

Copilul inteligent emotional este capabil sa-si exprime sentimentele si sa-si identifice emotiile lui si ale celorlalti. Poate sa rezolve singur conflictele in mod asertiv, isi exprima furia sau frustrarea in mod civilizat, vede toate fatetele unei probleme, isi concepe planuri si cere ajutorul in atingerea acestora.

Pentru ca parintele este modelul de baza al copilului sau, responsabilitatea acestuia se extinde de la a se comporta intr-un anumit mod pentru a-si creea o imagine personala, la a avea anumite comportamente care constituie model pentru copilas.

Prin tehnici de Life coaching putem sa constientizam cat de bine va cunoasteti sentimentele, cata empatie simtiti fata de ceilalti si cum o exprimati, cum va descurcati cand sunteti furios sau anxios, sentimente care apar in orice moment al zilei, cum abordati conflictele sociale, daca ascultati, daca aveti in vedere mai multe solutii si daca stiti sa va faceti planuri si sa le duceti la bun sfarsit.

Coachingul deprinderilor de viata este un mod usor de a schimba comportamente si de a seta obiective, de a le atinge fara a fi blocat in problema. Sunteti o familie afectuoasa, devotata si capabila sa-si rezolve problemele. Purtati-va cu copiii dumneavoastra asa cum v-ati dori sa se poarte altii cu ei. Sa invatam asadar niste tips & tricks de a ne folosi aptitudinile sociale, pentru a ne transpune ideile in practica.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O noua zi...

Mai in gluma, mai in serios...

Inteligenta emotionala in relatia de cuplu