O noua zi...


       Ai pasit in dimineata unei noi zile, surazand unui gand sugubat, privind un boboc de floare care tocmai s-a hotarat sa-si arunce in lume curajul de a se lasa admirat si mirosit.


       Cum iti creezi ziua? 
       
       Nu stii, nu ai timp sa te gandesti, astea sunt detalii, daca as sti cate ai de facut dar nu merge nimic, pai de unde sa te apuci?
       Mintea ta e ca o apa tulbure, prin care nu reusesti sa vezi fundul. 
       E tulburata de interventii brutale din afara si te impiedica sa te bucuri de ceea ce ascunde in adanc!
       E timpul sa-ti oferi cateva momente de relaxare
Incepe cu a lasa gandurile sa treaca, observa-le diar, fara a te implica, urmareste-ti respiratia, fara a schimba ritmul, curata-ti mintea de orice preocupare.
Ofera-ti aceasta stare de meditatie cateva momente macar, mateva minute mai bine.
Treptat mintea ta devine limpede, incepi sa vezi fiecare pietricica, fiecare planta si fiecare pestisor plin de viata si energie.  
Esti conectat la tine insuti acum, esti pregatit pentru a merge mai departe!
Aha, am inteles, deci ai un obiectiv! Frumos! Sper ca esti atent la ce am spus, in DEX un obiectiv e definit ca  intenție, scop, țel, țintă, a nu se confunda cu instrumentele sau beneficiile laterale.
Ca sa fiu mai clara, ma astept sa nu confunzi spre exemplu obiectivul de a avea propria afacere, cu a avea masina, salariati, a fi cunoscut pe piata, acestea pot sa apara insa pe lista „to do”...
Acum nu te mai intreb de tehnica, este domeniul tau de excelenta, stii ca poti, iar daca cumva iti trece prin minte sa te indoiesti, poate ar trebui sa recitesti citatul „Daca crezi ca poti, ai dreptate, daca crezi ca nu poti, iar ai dreptate” (Henry Ford). 
Esti ce produce munca ta.
Sunt sigura ca obiectivul tau e de dificultatea potrivita, nici prea usor, ca te-ai plictisi, nici prea greu, desi aici exista remedii ce tin de munca, de invatare, de cunoastere. 
Dar cum e un alt subiect, legat de regulile universului a carui picatura esti, ramane de aprofundat altadata.
Acum ramai focusat, concentrat pe prezent, pe aici si acum, cu mintea limpede, fara prejudecati si ganduri toxice (am mai incercat si nu mi-a iesit, nu o sa pot, ce vor zice ceilalti?).
Ba chiar te sfatuiesc sa-ti alegi cu grija ceea ce gandesti, se pare ca acesta este unul din secretele reusitei. Modeleaza-ti in gand clar ce vrei sa obtii, daca se poate in cele mai  mici detalii. 
Aliniaza-te obiectivului tau, fii pregatit sa mergi in sensul bun, in acest moment beneficiezi de ajutorul universului, doar ca trebuie sa ai o directie, semnificatie.
Ei, daca e destul de clar ce vrei sa realizezi, sa trecem mai departe, la plan!
Ai putea sa-l pui pe hartie, e mai usor de conceput si analizat, dar daca esti preponderent auditiv, sunt aici pentru a te asculta!
Clar, concis, imi place! 
Energia clocoteste facand una cu tine obiectivul tau, prin planul creat.
Mihaly Csikszentmihalyi descrie starea de flux ca fiind acea stare in care vointa, inima si mintea se afla toate pe aceeasi lungime de unda. 
Bruno Medicina spune mai pe scurt: esti aliat cu universul: „Atunci cand suntem relaxati, focalizati si determinati, intram intr-o stare mentala in care succesul este inevitabil
Acum, misca fundul! Nu e suficient sa ai potentialitatea! Daca vrei sa nu treaca ziua pe langa tine, actioneaza! Nu iti iese din prima? Au aparut din senin piedici? Sa-i numim factori neprevazuti si ca o persoana inteligenta ce esti, schimba directia, adapteaza
Cere si culege feedback, sunt repere bune pentru procesul in care te afli, sunt „out of the box”, fii deschis si optimizeaza!
 Fii creativ, flexibil, perseverent! Fii ca o apa care intalneste pietre, pe care le modeleaza sau le ocoleste, cioate pe care le ia la vale, plante pe care le hraneste!
Daruieste in drumul tau! Se pare ca in curand apare si rasplata!


(Publicat de Demetra Cucueanu pe siteul Romedic, in 05.12.2011)




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Mai in gluma, mai in serios...

Inteligenta emotionala in relatia de cuplu